Ne hagyja ki az ősz legkülönlegesebb természeti eseményét!

Ne hagyja ki az ősz legkülönlegesebb természeti eseményét!

A Dél-Alföld egyik kiemelkedő látványossága az őszi daruvonulás.  E madarak a telelőterületük felé igyekezve Magyarország egyes pontjain, így a szegedi Fehér-tavon is megállnak erőt gyűjteni.  Nappal a környező területeken táplálkoznak, estére azonban visszatérnek a tórendszer lecsapolt medreinek biztonságába, hogy ott vészeljék át az éjszakákat.  A darvak hajnali ki-, illetve esti behúzásának látványa rendkívüli élmény. 

Annál is inkább, mert november közepére akár a 10-30 ezres egyedszámot is elérhetik az éjszakázó madarak.  Ezt a páratlan élményt szeretnénk megosztani egy egész hétvégés kikapcsolódás keretében.  Segítségükre ebben a Szalakóta Látogatóközpont képzett munkatársai lesznek, ahová ingyenes transzfert biztosítunk a Vendégházból. 

 "A daruvonulás látványos jelensége mindig is hozzátartozott a magyar alföldi tájhoz. Szerencsére hazánkban kiváló lehetőség nyílik megfigyelni ezt a páratlan természeti csodát, a természetes és természetközeli vizes élőhelyeinken ugyanis sok tízezres tömegben éjszakáznak a délre tartó darucsapatok. A hazai daruvonulás jelentőségének növekedését jól mutatja, hogy a Dél-Alföldön a korábbi néhány ezres gyülekezések az ezredfordulóra átlépték a harmincezres számot (...). Vezetett darutúráinkon közvetlen közelről lehet megcsodálni a naplementében hangosan behúzó darucsapatok látványát. A programban távcsöveket és szakvezetőt egyaránt biztosítunk, ezért a túra során a Fehér-tó szabadon nem látogatható területeire is belépési lehetőség nyílik.”

 Élje át a lenyűgöző élményt, másnap sétáljon nagyokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban vagy a Csillagösvényben , használja ki wellness lehetőségeinket  (fűthető dézsafürdő, jakuzzi, szauna, kültéri medence, masszázs, mobil grillezők, sütögetőhely stb.), adja meg lelkének és testének a feltöltődést , majd kényelmes ágyainkban aludja ki magát . Mi gazdag reggelivel fogjuk várni!

A program időpontja:

2021. október 29-31.

Jelentkezés a programra: +36 70 88 55 426  

illetve e-mailben info@varunk.hu

A szálláshely: Ópusztaszeri Erdei Vendégházak (Wellness és Családi)

A Vendégházak Ópusztaszer község központjában, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparktól 1,5 km-re, a Csillagösvény Élményparktól 800 m-re található. Az utazás Szegedről autóval és vonattal 30 percet vesz igénybe (24 km), autóbusszal 1 óra. Budapestről M5-ös autópályán 1,5 óra (150 km), vonattal és autóbusszal Kistelekig 2 óra távolságra található. Kistelek Ópusztaszer távolság autóval és busszal 15-20 perc alatt megtehető (6 km). Az Erdei Vendégházak 16 szobával rendelkeznek, melyek 2-3 ágyasak.

Minden szobához zuhanyzós fürdőszoba és WC tartozik. A vendégházban közös, felszerelt konyha van.

A vendégházak fűthetők.

Csillagos udvar
Csillagos udvar
press to zoom
Szauna
Szauna
press to zoom
Székely Dézsafürdő
Székely Dézsafürdő
press to zoom

Egyéb költségek, melyek felmerülnek:

Idegenforgalmi adó (18 év felett): 300 Ft/fő/éj (helyszínen fizetendő).

Az ide- és hazautazást és annak költségét minden vendég maga szervezi, fizeti.

Bővebb információ: +36 70 88 55 426, info@varunk.hu; www.varunk.hu