Pünkösdi hosszú hétvége Ópusztaszeren

Május vége = a nyár kezdete. A tavaszi nagy megújulás és a nyár kezdetének átmenete egy tökéletes időszak a feltöltődésre, hiszen a tavaszi lendületünk már nem az igazi, a nyári vakáció ideje pedig olyan távolinak tűnik még. Ellenben szerencsére itt van nekünk a csodaszép kora nyári-késő tavaszi idő, és az év egyik újabb hosszú hétvégéje, ami nem is jöhetne jobbkor, hogy feltöltődjünk!

​Vendégházunk közelében számos felfedezésre váró természeti és történeti érték, aktív kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ilyen formában szeretnek kikapcsolni.

De akik inkább begubódznának, vagy egy kalandos nap után a vendégházban pihennének, akkor sem fognak csalódni. Napközben élvezhetik medencénket, szaunánkat egy kellemes lazító masszázs után, majd ha lenyugszik nap és feljönnek a csillagok elmerülhetnek fatüzelésű (6 személyes) dézsafürdőnkben, hogy együtt szemlélhessék az eget, egy-egy pohár bor kíséretében.

Jöjjenek el Ópusztaszerre az Erdei Vendégházakba május 28. és 30. között, töltsenek nálunk minimum 3 éjszakát és élvezzék együtt a nyári nap első sugarait.

Programajánlatunk a hosszú hétvégére:

A pünkösdi hosszú hétvégére olyan programajánlattal készülünk Vendégeink számára, mely által bármely korosztály megtalálja számítását és emlékezetes élményekkel gazdagodva térhet haza.​

1. nap: 

 • Érkezés Ópusztaszerre az Erdei Vendégházakba:​ Vendégeink számára lehetővé tesszük a korábbi bejelentkezést. (Vonattal érkező vendégeink szállítását díjmentesen vállaljuk a kisteleki vasútállomásról!) ​​
 • Vacsora az Erdei Vendégházban (pásztortarhonya, sós vagy édes tésztaételek) ​​

2. nap: 

 • ​Bőséges svédasztalos reggeli igényelhető
 • Az előzetes tájékoztatás szerint ekkorra az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is megnyitja kapuit a látogatók előtt. A program 10:00-tól indul, ahol nagy sétát tehetnek a skanzen utcácskáin a szabadban, ezen kívül számos egyéb látnivaló várja Önöket. (Információ a jegyárakról: https://opusztaszer.hu/nyari-belepojegy-arak/ )
 • A Csillagösvény Labirintus is nyitva áll az érdeklődők előtt.
  (Információ a jegyárakról: https://csillagosveny.com/jegyvasarlas/)
 • A szabadidő eltöltésére adott a lehetőség egy kisebb túrát tenni a Vendégházunk melletti erdőben, látogassa meg családjával az Akhal Teke Ménest, vegyen részt egy különleges marhaterelésen (a program szervezés alatt),  vagy pihenésképpen csak szaunázzon, masszíroztasson Vendégházunkban.
 • Ebédjük helyszínéül ajánljuk még Ópusztaszeri Történeti emlékpark területén belül üzemelő Gőzös Büfét. Amennyiben még szívesen maradnának az Emlékparkban napi belépőjegyük megvásárlásával bármikor elhagyhatják és bármikor vissza is térhetnek a nap folyamán
 • 15:00 óra után Lovaskocsikázás (a program szervezés alatt)
 • 18:00-tól vacsora az Erdei Vendégházakban
  „Nagyi főz” házias rántott, rakott ételek – közkívánatra. Kérjük, írják meg elképzeléseiket!

3. nap:

 • ​Bőséges svédasztalos reggeli igényelhető
 • A délelőtt folyamán, a tanyaprogram során elvisszük Önöket egy ópusztaszeri tanyára, ahol megismerkedhetnek ezzel a létformával, helyi termékeket kóstolhatnak, állatot simogathatnak.
 • Jó idő esetén kirándulást teszünk a Csontos partra és a Süli erdőbe is, ahol a táj és az ember évezredes kapcsolatát ismerhetik meg, majd „megmásszuk” a Kártyás-halmot.
 • Pihenjen Vendégházunkban, játsszon kültéri játékainkkal, sétáljon egy nagyot a mellettünk lévő erdőben, melegedjen át szaunánkban és dézsafürdőnkben, masszíroztassa meg fáradt izmait.​
 • Kedvezőtlen idő esetén fürdőzhetnek a szegedi Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben vagy a Napfényfürdő Aquapolisban vagy az algyői Borbála Fürdőben. Információ a jegyárakról:
 • 18:00-tól vacsora az Erdei Vendégházakban. „Nagyi főz”: házias rántott, rakott ételek – közkívánatra, kérjük írják meg elképzeléseiket.
 • Kényeztesse testét és lelkét Vendégházunkban! Szaunánkon és dézsafürdőnkön kívül masszázs-szolgáltatás igénybevételére is lehetőséget biztosítunk. (A masszázs díja: 0,5 óra 5.100 Ft, 1 óra 9.000 Ft, 1,5 óra 12.000 Ft) Előzetes egyeztetés szükséges​

4. nap: 

 • ​Bőséges svédasztalos reggeli igényelhető

 

A fenti programok ára minden esetben az adott helyszínen fizetendő! Egyes programok kellő számú jelentkező esetén kerülnek megtartásra. Bízunk benne, hogy valamennyi programunkhoz kedvet éreznek majd és számíthatunk részvételükre!

Ópusztaszeri Erdei Wellness és Családi Vendégházak

Szálláshelyünk egy erdő szomszédságában, Ópusztaszer központjához közel, mégis csendes utcában várja a vidéki wellness szerelmeseit. Vendégeink a szaunában, fűtött jacuzziban vagy a kültéri medencében szerzett frissítő élményeket szállodai minőségű, királyi kényelmű ágyainkban pihenhetik ki. A gyermekeket saját játszóterünk, óriási homokozó, lombterasz, gyermekkönyvtár és fedett játszó sarok várja, hogy az ő kikapcsolódásuk is teljes lehessen. Nagy közössségi tereink lehetőséget nyújtanak a közös sütés-főzéshez, társasjátékozáshoz, vagy csak a kandalló melege melletti esti beszélgetésekhez. Mindezek mellett természetesen stabil internetkapcsolattal is rendelkezünk, bár ennek kipróbálására- véleményünk szerint - kevés ideje lesz a hozzánk érkezőknek.

A környék látványosságai

Ópusztaszer számtalan titkot rejt őseink történetéről, életmódjáról, ezeket a szálláshelyünk közvetlen közelében fedezhetik fel vendégeink az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a Csillagösvény Labirintus Öko Élményparkban vagy a Tátika Lovastanyán.

A természet szerelmeseinek, akik állatok és növények közelében tudnak igazán feltöltődni, ajánljuk a közeli erődben tett gyalogos vagy kerékpáros túrát, kerékpározást a Dongérre, a Sztyeppevonat kipróbálását, a Büdös-székhez vagy a Ányási-kanyarhoz kirándulást,  a szürkemarha gulya megtekintését, a mártélyi Tisza felfedezését vagy a tanyabemutató sétát a Szerkő-tanyán.

Közvetlen közelünkben számos fürdő és strand áll a fürdőzést vagy vízi sportokat kedvelők rendelkezésére: a szegedi Anna Fürdő és a Napfényfürdő Aquapolis szintén Szegeden, a Borbála Gyógyfürdő Algyőn, a Kisteleki Termálfürdő, a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, a Szentesi Termálfürdő, a Sándorfalvi Nádastó vagy a Körös-toroki Partfürdő Csongrádon.

A nagyvárosi zsongás szerelmesei is megtalálják számításukat a közeli Szegeden: városnézés, a Füvészkert, a Vadaspark és a Haditechnikai Park is elérhető távolságban vannak. A közeli Jerring Lőtéren a koronglövészettel is megismerkedhetnek az andrenalinnal dúsított programokat kedvelő vendégeink.

Megközelíthetőség

A Vendégházak Ópusztaszer község központjában, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparktól 1,5 km-re, a Csillagösvény Élményparktól 800 m-re található. Az utazás Szegedről autóval és vonattal 30 percet vesz igénybe (24 km), autóbusszal 1 óra. Budapestről M5-ös autópályán 1,5 óra (150 km), vonattal és autóbusszal Kistelekig 2 óra távolságra található. Kistelek Ópusztaszer távolság autóval és busszal 15-20 perc alatt megtehető (6 km). Az Erdei Vendégházak 16 szobával rendelkeznek, melyek 2-3 ágyasak.

Minden szobához zuhanyzós fürdőszoba és WC tartozik. A vendégházban közös, felszerelt konyha van. A vendégházak fűthetők.

Költségek, melyek az ajánlatban adott ár felett felmerülnek:

 • Idegenforgalmi adó (18 év felett): 300 Ft/fő/éj (helyszínen készpénzben fizetendő).
 • Az ide- és hazautazást és annak költségét minden vendég maga szervezi, fizeti.​

Bővebb információ:
☎️ +36 70 88 55 426
📩 info@varunk.hu

Ajánlatkérés