Daruvonulás a szegedi Fehér-tavon

Ne hagyja ki az ősz legkülönlegesebb természeti eseményét! A Dél-Alföld egyik kiemelkedő látványossága az őszi daruvonulás. E madarak a telelőterületük felé igyekezve Magyarország egyes pontjain, így a szegedi Fehér-tavon is megállnak erőt gyűjteni. Nappal a környező területeken táplálkoznak, estére azonban visszatérnek a tórendszer lecsapolt medreinek biztonságába, hogy ott vészeljék át az éjszakákat. A darvak hajnali ki-, illetve esti behúzásának látványa rendkívüli élmény. Annál is inkább, mert november közepére akár a 70 ezres egyedszámot is elérhetik az éjszakázó madarak.

❗️A nagy sikerre való tekintettel, újra megrendezzük daru-leső programunkat❗️🪶Legyen részese velünk az őszi 🍂 daruvonulásnak 🕊️🤩😍!
🤍 Október utolsó napján, a szakadó eső 🌧️ ellenére fantasztikus élményben volt részünk: rengeteg új ismeretet 💡szereztünk a megfigyelt darvakról. Ezért újra megszervezzük vendégeinknek a darulest!🔭
A nyári csillaghullás 💫🔭 élményét felváltotta a darvak 🐤 vonulása, ez a tél ❄️ közeledtének biztos jele! Több ezer szürke madár pihen meg 😴 ilyenkor Ópusztaszer szomszédságában, hogy felkészüljenek hosszú utazásukra 🏝. Csodálatos 😍 élményt nyújt, ahogy ez az akár 30.000 madár ellepi a környéket.
A program után pedig választhatnak helyszínt a felmelegedéshez: a kandalló 🔥 előtt, a szaunában 🧖‍♀️ vagy a fűtött jakuzziban 🛁.
➡️A nálunk töltőknek is minden szolgáltatásunk elérhető:
🌊 Fűthető dézsafürdő
🔥 Szauna
🫧 Jacuzzi
🚴‍♀️ Kerékpárok kicsiknek, nagyoknak
🍖 Mobil grillezők, sütögetőhely
🍺 Kézműves sörök kóstolása
🎯 Közösségi terek és konyha
🥅 Játszótér és lombterasz
🧖‍♀️ Masszázs
🥰 Bővebb információ és szobafoglalás:
info@varunk.hu
+36 70 88 55 426
.
.
.
.
5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hazavárunk Ópusztaszerre!
 
További időpontok:

Ópusztaszeri Erdei Wellness és Családi Vendégházak

Szálláshelyünk egy erdő szomszédságában, Ópusztaszer központjához közel, mégis csendes utcában várja a vidéki wellness szerelmeseit. Vendégeink a szaunában, fűtött jacuzziban vagy a kültéri medencében szerzett frissítő élményeket szállodai minőségű, királyi kényelmű ágyainkban pihenhetik ki. A gyermekeket saját játszóterünk, óriási homokozó, lombterasz, gyermekkönyvtár és fedett játszó sarok várja, hogy az ő kikapcsolódásuk is teljes lehessen. Nagy közössségi tereink lehetőséget nyújtanak a közös sütés-főzéshez, társasjátékozáshoz, vagy csak a kandalló melege melletti esti beszélgetésekhez. Mindezek mellett természetesen stabil internetkapcsolattal is rendelkezünk, bár ennek kipróbálására- véleményünk szerint - kevés ideje lesz a hozzánk érkezőknek.

A környék látványosságai

Ópusztaszer számtalan titkot rejt őseink történetéről, életmódjáról, ezeket a szálláshelyünk közvetlen közelében fedezhetik fel vendégeink az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a Csillagösvény Labirintus Öko Élményparkban vagy a Tátika Lovastanyán.

A természet szerelmeseinek, akik állatok és növények közelében tudnak igazán feltöltődni, ajánljuk a közeli erődben tett gyalogos vagy kerékpáros túrát, kerékpározást a Dongérre, a Sztyeppevonat kipróbálását, a Büdös-székhez vagy a Ányási-kanyarhoz kirándulást,  a szürkemarha gulya megtekintését, a mártélyi Tisza felfedezését vagy a tanyabemutató sétát a Szerkő-tanyán.

Közvetlen közelünkben számos fürdő és strand áll a fürdőzést vagy vízi sportokat kedvelők rendelkezésére: a szegedi Anna Fürdő és a Napfényfürdő Aquapolis szintén Szegeden, a Borbála Gyógyfürdő Algyőn, a Kisteleki Termálfürdő, a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, a Szentesi Termálfürdő, a Sándorfalvi Nádastó vagy a Körös-toroki Partfürdő Csongrádon.

A nagyvárosi zsongás szerelmesei is megtalálják számításukat a közeli Szegeden: városnézés, a Füvészkert, a Vadaspark és a Haditechnikai Park is elérhető távolságban vannak. A közeli Jerring Lőtéren a koronglövészettel is megismerkedhetnek az andrenalinnal dúsított programokat kedvelő vendégeink.

Megközelíthetőség

A Vendégházak Ópusztaszer község központjában, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparktól 1,5 km-re, a Csillagösvény Élményparktól 800 m-re található. Az utazás Szegedről autóval és vonattal 30 percet vesz igénybe (24 km), autóbusszal 1 óra. Budapestről M5-ös autópályán 1,5 óra (150 km), vonattal és autóbusszal Kistelekig 2 óra távolságra található. Kistelek Ópusztaszer távolság autóval és busszal 15-20 perc alatt megtehető (6 km). Az Erdei Vendégházak 16 szobával rendelkeznek, melyek 2-3 ágyasak.

Minden szobához zuhanyzós fürdőszoba és WC tartozik. A vendégházban közös, felszerelt konyha van. A vendégházak fűthetők.

Költségek, melyek az ajánlatban adott ár felett felmerülnek:

  • Idegenforgalmi adó (18 év felett): 300 Ft/fő/éj (helyszínen készpénzben fizetendő).
  • Az ide- és hazautazást és annak költségét minden vendég maga szervezi, fizeti.​

Bővebb információ:
☎️ +36 70 88 55 426
📩 info@varunk.hu

Ajánlatkérés