Hagyományőrző disznóvágás Ópusztaszeren

Vegyen részt családjával, barátaival egy hamisítatlan vidéki  programon, ismerje meg szokásainkat és érezze jól magát nálunk! Feledhetetlen élményt nyújtó disznóvágásra invitáljuk Önöket, ahol a „pálinkás jó reggelt”-et követően kivehetik részüket a munkából. A program során mindvégig disznótoros finomságokkal kedveskedünk és egyedi szabadidős programokat, wellness szolgáltatásokat is kínálunk Önöknek.

A következő disznóvágás időpontja: 2022. december 9-11. ​

A programot min. 20 fő jelentkezése esetén szervezzük, kérjük, hogy érdeklődjön és jelezze felénk részvételi szándékát! Szeretettel várjuk!

 

A programcsomag leírása (a programelemek igény szerint módosíthatók):

Péntek: első nap – a Felkészülés napja

14:00-18:00 érkezés az Ópusztaszeri Erdei Vendégházakba

18:30 Helytörténeti beszélgetés

19:00 Hideg parasztvacsora „Isten hozta” pálinkával (külön igényelhető)

20:30 Wellness éjszaka a vendégházban (beltéri szauna, kültéri forró dézsafürdő – székely Jakuzzi”)

Szombat: második nap – a Nagy nap

7:00 Megérkezik böllérurunk és a fogópálinka elfogyasztása után kezdetét veszi a program

08:00 Hagymás sült vér elfogyasztása (korgó gyomrú vendégeink éhségüket addig is pogácsával csillapíthatják)

11:00 Fakultatív program: Látogatás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba (Feszty Körkép és Magyarország történelme megtekintése 3D-ben)

12:00 Ebéd (pecsenyehús, sült máj, házi kenyér, savanyúság)

15:00 Fakultatív program: Kalandozás a Csillagösvény Labirintusban. Szabadtéri népi játékok kipróbálása.
Napközben forralt bort, meleg teát kínálunk!

18:00 Disznótoros vacsora (orjaleves, sült hurka, kolbász, töltött káposzta, savanyúság, ital)

20:30 Pihenés a kandalló melegénél, boros pohárral a kézben, majd wellness éjszaka az Erdei Vendégházakban (beltéri szauna, kültéri forró dézsafürdő – székely Jakuzzi”)

Téli mesék a kandalló tüzénél ópusztaszeri mesemondónkkal.

Vasárnap: harmadik nap – a Másnap

9:00 bőséges reggeli, korlátlan kávé- és teafogyasztással

11:00 disznótoros csomag átvétele és hazautazás

 

Az általunk javasolt programcsomag árát és tartalmát térségi partnereinkkel kiváló együttműködésben alakítottuk ki és szervezzük.

A disznóvágáson való részvétel ára személyenként 15.000-17.000 Ft-ra tehető. Az ár függ az állat méretétől, árától, a résztvevők számától, stb. A „nagy nap” ára a fent felsoroltakat tartalmazza.

A program díja tartalmazza: az érkezés napján a welcome / fogadó pálinkát, a nagy napon a fogó pálinkát, a forralt bort, a napközbeni meleg teát, a disznótoros reggeli, az ebéd és a vacsora költségét, továbbá a disznótoros csomagot.

A program díja nem tartalmazza a szállás díját, az idegenforgalmi adót, a fakultatív programok díját és az egyéb italfogyasztás költségét.

A szállásra és programra vonatkozóan egyedi árajánlatot állítunk össze igényeiknek megfelelően. Ajánlatkérés céljából, kérjük, szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot recepciónkkal.

Ópusztaszeri Erdei Wellness és Családi Vendégházak

Szálláshelyünk egy erdő szomszédságában, Ópusztaszer központjához közel, mégis csendes utcában várja a vidéki wellness szerelmeseit. Vendégeink a szaunában, fűtött jacuzziban vagy a kültéri medencében szerzett frissítő élményeket szállodai minőségű, királyi kényelmű ágyainkban pihenhetik ki. A gyermekeket saját játszóterünk, óriási homokozó, lombterasz, gyermekkönyvtár és fedett játszó sarok várja, hogy az ő kikapcsolódásuk is teljes lehessen. Nagy közössségi tereink lehetőséget nyújtanak a közös sütés-főzéshez, társasjátékozáshoz, vagy csak a kandalló melege melletti esti beszélgetésekhez. Mindezek mellett természetesen stabil internetkapcsolattal is rendelkezünk, bár ennek kipróbálására- véleményünk szerint - kevés ideje lesz a hozzánk érkezőknek.

A környék látványosságai

Ópusztaszer számtalan titkot rejt őseink történetéről, életmódjáról, ezeket a szálláshelyünk közvetlen közelében fedezhetik fel vendégeink az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a Csillagösvény Labirintus Öko Élményparkban vagy a Tátika Lovastanyán.

A természet szerelmeseinek, akik állatok és növények közelében tudnak igazán feltöltődni, ajánljuk a közeli erődben tett gyalogos vagy kerékpáros túrát, kerékpározást a Dongérre, a Sztyeppevonat kipróbálását, a Büdös-székhez vagy a Ányási-kanyarhoz kirándulást,  a szürkemarha gulya megtekintését, a mártélyi Tisza felfedezését vagy a tanyabemutató sétát a Szerkő-tanyán.

Közvetlen közelünkben számos fürdő és strand áll a fürdőzést vagy vízi sportokat kedvelők rendelkezésére: a szegedi Anna Fürdő és a Napfényfürdő Aquapolis szintén Szegeden, a Borbála Gyógyfürdő Algyőn, a Kisteleki Termálfürdő, a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, a Szentesi Termálfürdő, a Sándorfalvi Nádastó vagy a Körös-toroki Partfürdő Csongrádon.

A nagyvárosi zsongás szerelmesei is megtalálják számításukat a közeli Szegeden: városnézés, a Füvészkert, a Vadaspark és a Haditechnikai Park is elérhető távolságban vannak. A közeli Jerring Lőtéren a koronglövészettel is megismerkedhetnek az andrenalinnal dúsított programokat kedvelő vendégeink.

Megközelíthetőség

A Vendégházak Ópusztaszer község központjában, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparktól 1,5 km-re, a Csillagösvény Élményparktól 800 m-re található. Az utazás Szegedről autóval és vonattal 30 percet vesz igénybe (24 km), autóbusszal 1 óra. Budapestről M5-ös autópályán 1,5 óra (150 km), vonattal és autóbusszal Kistelekig 2 óra távolságra található. Kistelek Ópusztaszer távolság autóval és busszal 15-20 perc alatt megtehető (6 km). Az Erdei Vendégházak 16 szobával rendelkeznek, melyek 2-3 ágyasak.

Minden szobához zuhanyzós fürdőszoba és WC tartozik. A vendégházban közös, felszerelt konyha van. A vendégházak fűthetők.

Költségek, melyek az ajánlatban adott ár felett felmerülnek:

  • Idegenforgalmi adó (18 év felett): 300 Ft/fő/éj (helyszínen készpénzben fizetendő).
  • Az ide- és hazautazást és annak költségét minden vendég maga szervezi, fizeti.​

Bővebb információ:
☎️ +36 70 88 55 426
📩 info@varunk.hu

Ajánlatkérés