Május 20. a méhek világnapja Ópusztaszeren is!

2022.05.14.

🐝 Május 20. a méhek világnapja! 🐝

Egyre nagyobb figyelemmel fordul a világ 🌎 a beporzó rovarok 🐝🦋 felé, hiszen kezdünk rájönni, hogy mekkora szerepük van ezeknek a pici állatoknak a mi létezésünkben 🍒🍎🍑.

Az Ópusztaszeri Erdei Vendégházak 🏡csapataként közel érezzük magunkhoz a természet értékeinek védelmét 🌎💚 , ezért szeretnénk a méheket 🐝 is közelebb hozni vendégeinkhez.

📆Május 21-i hétvégén a méhek 🐝 és a méhészet 🍯 lesz a középpontban az Ópusztaszeri Erdei Vendégházakban! A program napsütéses 🌞 időt igényel, és az akácvirágzáshoz 🌸 kötődik, ezért a programváltozás jogát fenntartjuk!

Szállóvendégeinknek lehetősége lesz az ópusztaszeri Erdészházba 🌳 is látogatni, betekintést nyerhetnek a méhcsaládok 🐝 életébe, a mézhordás biológiájába 🧬 – kezdve a növényekről 🌻 begyűjtéstől.

Tervezett program:

🐝 kaptárnyitás után keretek kiemelése, 🐝 előkészítés a pörgetésre,

🐝 fedelezés (a méhek által készített viasz fedőréteg eltávolítása) és pörgetés (a folyamat során egy henger alakú gép megforgatja a kereteket, így kinyerve belőlük a mézet)

🐝 mézkezelés , szűrés, és a méz ülepítése,

🐝 a munka végeztével a keretek visszahelyezése.

🚶‍♀️🎒 Indulás a vendégházból, majd az erdő 🌳 mélyén részesei lehetünk e nem mindennapi csodának 🤩😍. Várjuk szeretettel vendégeinket! A program biztonságos, gyermekekkel 👦👧 is látogatható!

🥰 Bővebb információ és szobafoglalás:

info@varunk.hu

+36 70 88 55 426

.

.

.

.

#varunk#hazavarunkopusztaszerre

Hazavárunk Ópusztaszerre!