Romantikus őszi program Ópusztaszeren

Romantikus séta
Romantikus séta
Kilátás a dézsából
Kilátás a dézsából
Fűthető dézsafürdő
Fűthető dézsafürdő
Csillagos udvar
Csillagos udvar
Dézsa pezsgővel
Dézsa pezsgővel
Darules a Fehér-tó környékén
Darules a Fehér-tó környékén
Őszi színek
Őszi színek
Szauna
Szauna
Őszi erdő
Őszi erdő
Romantikus programajánlat párok részére!

Töltsön néhány igazán kellemes napot nálunk Ópusztaszeren, utazzon vissza az időben: nézze meg, hol született Magyarország! Hangulatos Vendégházunkban romantikázzon párjával, nézze a csillagokat fűthető dézsafürdőnkből, szaunázzon, vagy sétáljon egyet a mellettünk lévő, őszi színekbe öltözött erdőben!

Ajánlott programunk: Darules a Fehér-tó környékén

A hazai daruvonulási útvonal egyik legfontosabb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője segítségével felejthetetlen élményben lehet részünk, miközben darvak ezrei szállnak el a fejünk felett.

Az ősz egyik leglátványosabb természeti eseménye a daruvonulás. A darvak ilyenkor nagy tömegben vonulnak át hazánkon, mélabús krúgatásuk hozzátartozik az igazi őszi hangulathoz. A kelet-európai állomány kiemelt gyülekezési helye a Hortobágy és a szegedi Fehér-tó környéke. Az itt megpihenő darvak a szántókon, tarlókon megfelelő táplálkozóhelyet találnak, az éjszakákat pedig lecsapolt halastavakon, pusztai elöntéseken töltik.

A darvak nagy része november végén, a tartós fagyok beálltakor elhagyja hazánkat és Európa déli részén vagy Észak-Afrikában töltik a telet. Az elmúlt évtizedekben egyre több példa van arra is, hogy nagyobb csoportjaik nálunk telelnek át.

A szegedi Fehér-tó környékén egyszerre 30-40 ezer daru is tartózkodhat, érdemes hát jelentkezni a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság daruleső túráira. A nemzeti park túravezetője segítségével garantáltan nem maradunk le a darvak esti behúzásáról, és sok mindent megtudhatunk életmódjukról is.

Részvételi díj: 1000 Ft

A helyszínre és vissza 10 fő jelentkezése esetén ingyenesen szállítjuk vendégeinket!

Mert egy kis őszi szünet nem csak a kicsiknek jár!

Élvezze a vidéki nyugalom adta élményt, ahol távol a város zajától pihenheti ki a dolgos mindennapok fáradalmait. Napközben fedezze fel a környéket párja társaságában, vagy egyszerűen csak pihenjenek szaunánkban, vagy melegedjenek fel a kandalló mellett. Estefelé igazán különleges élményt nyújt a csillagos égre való kilátás fűthető dézsafürdőnkből, egy pohár bor és párunk társaságában, tapasztalják meg  Önök is!

Wellness részlegünkön a szobák ára két főre, reggelivel: 16 900 Ft/éj

A PROGRAM A BENNE MEGJELÖLT IDŐPONTBAN ÉRVÉNYES, AKTUÁLIS INFORMÁCIÓÉRT KÉRJÜK, VEGYE FEL A KAPCSOLATOT RECEPCIÓNKKAL.

Jelentkezés a programra: +36 70 88 55 426  

illetve e-mailben info@varunk.hu

Honlapunkon az ajánlatkérés menüpontban!

A szálláshely: Ópusztaszeri Erdei Vendégházak (Wellness és Családi)

A Vendégházak Ópusztaszer község központjában, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparktól 1,5 km-re, a Csillagösvény Élményparktól 800 m-re található. Az utazás Szegedről autóval és vonattal 30 percet vesz igénybe (24 km), autóbusszal 1 óra. Budapestről M5-ös autópályán 1,5 óra (150 km), vonattal és autóbusszal Kistelekig 2 óra távolságra található. Kistelek Ópusztaszer távolság autóval és busszal 15-20 perc alatt megtehető (6 km). Az Erdei Vendégházak 16 szobával rendelkeznek, melyek 2-3 ágyasak.

Minden szobához zuhanyzós fürdőszoba és WC tartozik. A vendégházban közös, felszerelt konyha van.

A vendégházak fűthetők.

Erdei Vendégházak éjszaka
Erdei Vendégházak éjszaka
Szauna
Szauna
Székely Dézsafürdő
Székely Dézsafürdő

Egyéb költségek, melyek felmerülnek:

Idegenforgalmi adó (18 év felett): 300 Ft/fő/éj (helyszínen fizetendő).

Az ide- és hazautazást és annak költségét minden vendég maga szervezi, fizeti.

Bővebb információ: +36 70 88 55 426, info@varunk.hu; www.varunk.hu